Vereniging

Historie

Anno 13 Oktober 2011 te Delft, na de start van de nieuwe opleiding Mechatronica aan de Haagse Hogeschool hebben vijf personen zich ingezet om een studievereniging op te richten voor deze prachtige studie.

Rowan Voermans, President,

Bartel Meijers, Secretaris,

Teun Kortekaas, Thesaurier,

Bart Entink, Commissaris Extern,

Erik van de Kerkhof, Commissaris Activiteiten.

 

In den beginne

In den beginne was er een zoektocht naar een naam. Omdat het een nieuw vakgebied was, was er geen "pionier" aan wie zij een naam konden ontlenen.

Een van de oprichters stelde het Griekse woord voor cybernetica voor: "kybernētēs", de officiële schrijfwijze van de vertaling.

Cybernetica is de wetenschap die zich bezighoudt met besturing van biologische en mechanische systemen met behulp van terugkoppeling (feedback).

Na een aantal dagen waren zij het zat om steeds die streepjes op de ’’e’’ te zetten en daarmee was Kybernetes geboren. De uitspraak was ook een lastig geval. Daarom is er voor gekozen om het gewoon in het Nederlands uit te spreken.

Nadat een naam was gekozen, zijn de beoogde bestuursleden naar de notaris gegaan om de vereniging officieel op te richten. De vaststelling van de statuten vond plaats op 13 oktober 2011, waarna  de vereniging op 17 oktober werd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK 53758986).

 

Logo

In het logo zijn de verschillende elementen van ons vakgebied verwerkt. Het tandwiel  staat voor de mechanische kant van Mechatronica. Maar tegelijkertijd kan dit ook gezien worden als een blokgolf voor de elektrotechniek. Om het logo  compleet te maken zijn de 1 in het midden en de 0 eromheen voor de informatica. De 'groter dan'- en 'kleiner dan'-symbolen vormen de letter K van Kybernetes, maar duiden tegelijkertijd ook het vakoverschrijdend geheel, de wiskunde aan.

 

Huidige situatie

Kybernetes, is dé studievereniging van de opleiding Mechatronica aan de Haagse Hogeschool in Delft. De vaste commissies die in het studiejaar 2015-2016 voor de vereniging werkzaam zijn, zijn: eerstejaarsweekend  commissie, acquisitiecommissie, kas- en verificatiecommissie, websitecommissie en activiteitencommissie.

Andere activiteiten betreffen het organiseren van een studiereis en een BBQ, het lustrum en PR activiteiten. Wil je hieraan meewerken kijk dan onder Commissie Borrel.

De viering van het eerste lustrum van de vereniging staat voor de deur. Daarover horen jullie zo spoedig mogelijk meer.

 

Doel

Het voornaamste doel is om de belangen van de studenten Mechatronica te behartigen, we verkopen studieboeken met flinke kortingen, houden een toetsdatabase bij en zorgen ervoor dat er bijlessen worden gegeven. Ook verzorgen we gastcolleges en excursies van en naar bedrijven binnen ons vakgebied.

Maar dit zijn natuurlijk niet onze enige activiteiten. Om een hechte band tussen onze studenten en docenten te krijgen, organiseren we onder andere borrels, BBQ's en lunches. Ook zullen we het hele jaar door verschillende uitjes organiseren. Tenslotte is de ruimte van Kybernetes ten alle tijden open om lekker op de bank te studeren, te lunchen, of even bij komen van de college's. Op deze website kunt u informatie vinden over de vereniging, het bestuur, de commissies en evenementen van Kybernetes.

 

Heeft u nog vragen of misschien interesse in sponsoring? Kijk dan even Hier.

Voor meer informatie over de vereniging klik je verder naar het Bestuur of de Commissies.